Dorpskerstviering 24 december 2022

Zaterdag 24 december 

KERST

Op kerstavond gaat de kerk van Oud-Zuilen weer open voor de traditionele dorpskerstviering! 

Vanaf 18.30 kan je naar binnen, om 19.00 uur starten we. Alle dorpsbewoners zijn welkom! 

Meedoen

• Wil jij iets vertellen, zingen of spelen op deze kerstavond? Meld je aan via dorpscommissie@oud-zuilen.nl

• Heb je leuke beelden van ons dorp van afgelopen jaar? Mail: alexvanderbeek@gmail.com

• Kinderen mogen een beschilderd glazen potje (leuk om met je buren vooraf te doen) met waxinelichtje meenemen. 

Wat je daarmee doet hoor je die avond in de kerk.

Afterparty

Na de viering is er zoals altijd warme chocomel en gluhwein.

Onderhoud Zuilenselaan

Op woensdag 3 juni 2020 tussen 07:00-17:00 uur worden in Oud Zuilen op de Zuilenselaan tussen huisnummer 2 en 30 diverse asfaltreparaties uitgevoerd. Hierdoor is het doorgaand verkeer gestremd en zal moeten omrijden. Fietsers en voetgangers hebben doorgang. Ook de hulpdiensten hebben doorgang. De omleiding is via de Zuilenselaan-Burgemeester Norbruislaan-J.M. de Muinck Keizerlaan-Franciscusdreef-Vechtdijk en dorpsstraat en vice versa.

 

24 december kerstviering

Het kerkje is kerstavond weer het stralende middelpunt van ons dorp. Met ware buurtkracht maken we er een feestelijke avond van.
Help je mee?

We zoeken nog:

  • enthousiaste zangers voor het gelegenheids dorpskoor (ervaring niet nodig);
  • dorpsgenoten die het leuk vinden om een programma onderdeel te verzorgen (muziekoptreden, presentatie, verhaal vertellers etc.);
  • creatievelingen die de kerk mooi versieren;
  • mooie foto’s en filmpjes van het dorp voor het audiovisuele jaarverslag 2019;
  • natuurlijk houden we ons aanbevolen voor aanvullende ideeën

Voel je geroepen, meld je dan bij de Dorpscommissie (dorpscommissie@oud-zuilen.nl)

Onderhoud D.M. Plompbrug

Een update vanuit de gemeente:

Het is ons niet gelukt om medio september met het werk te starten. We hebben onze plannen voor het herstel de afgelopen periode moeten aanpassen. We hebben nu van de aannemer een prijs gekregen. We verwachten deze week de opdracht te kunnen versturen en de bewoners te informeren. Ongeveer twee weken later zullen de herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Het herstel zal circa twee weken duren.

Nieuwe busdienstregeling vanaf december 2019

Op de website van U-OV is het nieuwe vervoersplan gepubliceerd voor het openbaar vervoer in de stad en provincie vanaf half december a.s.

De gevolgen voor Oud-Zuilen kunnen als volgt worden samengevat:

  • Bus 120 komt over de Sweserengseweg/Norbruislaan te rijden (niet meer over de A’damsestraatweg)
  • Bus 5 heet straks bus 12
  • Zodoende rijden beide lijnen samen tussen Utrecht Centraal en Maarssen een ’10-minutendienst’ in de spits, een kwartiersdienst op maandag t/m zaterdag overdag en een halfuursdienst ’s avonds
  • Beide bussen rijden vanaf de Marnixlaan niet meer richting de Oudenoord/St. Jacobsstraat/Utrecht-Centrum, maar zullen over de Cartesiusweg en Vleutenseweg naar het busstation aan de Jaarbeurszijde rijden
  • Reizigers met bestemming Utrecht-Centrum kunnen bij halte Prins Bernhardplein in Zuilen overstappen op diverse hoogfrequente lijnen in alle richtingen: op lijn 3 naar Overvecht en omgeving Amsterdamsestraatweg-Zuid en op lijn 7 en 27 naar Utrecht-Centrum

28 september Burendag

Iedereen is zo ongeveer weer terug van vakantie. Geen beter moment dan Nationale Burendag  28 september om dorpsgenoten te ontmoeten en elkaar bij te praten. We nodigen iedereen hiervoor van harte uit. De familie Moormann stelt hun tuin beschikbaar voor een gezellige dorpslunch. Voor drankjes, ijsjes en gedekte tafels wordt gezorgd. De dorpscommissie vertelt jullie graag over hun activiteiten en er zijn spelletjes voor de kinderen. Een aantal dorpsgenoten geven een muzikaal optreden.

Rosa en Chris

Rosa en Chris vormen samen een duo dat sinds 2012 samen muziek maakt. Ze zingen en spelen akoestische covers van verschillende artiesten. De muziek die ze samen maken varieert in genre van blues tot R&B en van pop tot rock ballads. Rosa en Chris voorzien de buurtlunch van gezellige luister- en/of achtergrondmuziek.

So What

‘So what’ speelt swingende muziek uit diverse stijlen: jazz, blues, ballad, bossa, e.a. De band bestaat uit: Femke-zang; Wim-slagwerk; Wieger-bas en gitaar; Jan-piano.

 

Wat vragen we van jullie als gasten?

De maaltijd verzorgen we samen. Verras de anderen met een lekker lunchgerecht voor op het buffet en meld je vooraf even aan via dorpscommissie@oud-zuilen.nl. Zo kunnen we een inschatting maken van de boodschappen. We horen graag met hoeveel personen je aanwezig zult zijn en of er kinderen bij zijn. Voor de onkosten rekenen we bij aankomst 2 euro per kind en 4 euro per volwassene af. Dit kan contant of per tikkie.

We zien jullie graag op 28 september van 12:00-15:00 op Zuilenselaan 36.

De familie Moormann en de dorpscommissie