zondag, 2 april 2017: schoonmaakdag

Jaarlijks vindt landelijk de ‘grote voorjaarsschoonmaak van de openbare ruimte’ plaats. Oud-Zuilen doet hier traditie getrouw ook aan mee, allen dit jaar een weekje later. Noteert u alvast de datum: zondag 2 april 2017, 12.00 tot 13.00. Spullen liggen al klaar bij de oprit van Klein Zuylenburg, Dorpsstraat 1. Neem een vuilniszak en een knijptang mee en zoek de troep! Kinderen vinden het vaak ook leuk dus neem ze mee! Ik zorg voor koffie en thee. Liesbet

Gevelscan Oud-Zuilen op 6 maart 2015 in de avond

WarmtebeeldGezien de weersvoorspellingen zal Gevelscan de warmtebeeldopnamen (thermografie) in Oud-Zuilen maken in de avond (rond 22u) van 6 maart 2015. Alle voorgevels zullen worden gescand, tenzij is aangegeven dat dit niet gewenst is.  Ook Op Buuren Park en Slot Zuylen zullen gescand worden.

Van Slot Zuylen zijn meerdere opnamen gepland (4 gevels , van alle overige objecten zal steeds één foto per adres worden genomen vanaf de openbare weg. Platte daken komen niet in beeld. Gemiddeld zal in de praktijk het woongedeelte worden verwarmd en het slaapgedeelte / zolder doorgaans minder of niet. Met andere woorden: het beeld van warmteverliezen aan de straatgevel komt veelal overeen met de gevel aan de andere zijde van de woning.

Meer informatie over de gevelscan is te vinden in de presentatie van Gevelscan bij de eerste bijeenkomst van Nieuwe Energie voor Oud-Zuilen op 9 november 2013 (presentatie gevelscan).

Mocht een huis(houden) achteraf toch geen behoefte hebben aan de gevelscan, dan is het mogelijk om na de ronde nog huizen uit het bestand te verwijderen.

Drones filmen molens Oud-Zuilen

Indrukwekkend fimpje vanuit een drone van de wiekende molens in Oud-Zuilen … soort minimal-muziekje eronder en draaien maar, die molenwieken … ze schijnen de achterliggende polders helpen droog te houden.

Voor de Buren van Lage Weide: echt wel slagschaduwen niet waar?

Bootje gezonken bij Oostwaard

Bij Oostwaard, waarover nog druk gedebatteerd wordt of het historisch al dan niet bij Oud-Zuilen hoort, is vanmiddag een bootje gezonken. De brandweer van Maarssen werd hiervoor opgeroepen omdat het bootje olie in de Vecht lekte.

Het bootje lag op de Vecht en was vermoedelijk gezonken omdat hij het gewicht van de sneeuw niet aan kon. Om uitbreiding te voorkomen heeft de brandweer een band in de Vecht gelegd.

Is er net gebaggerd, gebeurt dit … het zijn barre tijden, en weer eens een echte winter!